Damerna in i finrummet…

juli 21, 2022 13:07:32 Janne Åberg

 

30 JUL 2021 11:55

2020-talet tog Karlsborgs BTKs damlag in sig i finrummet genom att vinna division 2 och gå upp i division 1. Det är den högsta serien som man spelat igenom tiderna, och kanske även den högsta serien oavsett idrott?

Laget som förde upp KBTK till division 1 bestod av Sandra Axelsson, Linnea Andersén, Amanda Taus. Inför debuten i division ett fick man två bra nyförvärv i landslagsmeriterade Huda Mustafa med spel i högsta serien, samt även Lisa Mårtensson som kom från Halmstad med rötterna i Taberg. Tyvärr avbröts serien på grund av pandemin. Inför återstarten har Sandra Axelsson lämnat föreningen till förmån för Eslöv, men i övrigt så är laget intakt.

Om man ser till Sverigerankingen under 2020-talet så har föreningen haft flera spelare på topp 10 listan. Ser man på distriktsrankingen (juli2021) (Västergötland-Bohuslän-Dalsland) så innehar Karlsborgs BTK första platsen på rankingen i Flickor 12, 13 14.  Stora framgångar har skördats på tävlingar både nationellt som internationellt av Amanda Taus, Indra Ferm, Hilma Källström,  Engla Nordström.

En stor del av framgången får tillskrivas klubbens satsning på att få Marcus Sjöberg som tränare några gånger/månad. Marcus som har ett förflutit som landslagstränare för både Sverige och Englands seniorlag.

Nu har man tagit ännu ett steg, då man skrivit ett samarbetsavtal med den marina grannkommunen Motala och Västers BTK. Vilket innebär man kommer att spela med två gemensamma lag dels i division 1 samt även i division 2. En satsning som innebär bredare trupp, gemensamma träningar 1-2 gånger i veckan med bra sparring och bättre lokaler i Motala. En bonus är att man får ytterligare en landslagstränare inom leden i Paralandslagets tränare Daniel Ellermann. Inte dåligt att för Karlsborg att ha ”tillgång” till två landslagstränare!

Skribent: Ronny Ferm

 

    Tidigare  WI-tidningar